Pravila o privatnosti za Workplace


Workplace from Meta je platforma na internetu koju je kreirala tvrtka Meta, a koja omogućuje korisnicima suradnju i dijeljenje informacija na poslu. Platforma Workplace uključuje web-mjesta, aplikacije i povezane internetske usluge za Workplace, skupno „usluga”.
Ova Pravila o privatnosti opisuju kako se prikupljaju, upotrebljavaju i dijele vaši podaci kada se koristite uslugom.
Usluga je namijenjena organizacijama i usklađena je s njihovim uputama, a pruža je vaš poslodavac ili druga organizacija koja vam je pružila ovlaštenje za pristup usluzi i korištenje njome (vaša „organizacija”).
Usluga je odvojena od ostalih usluga tvrtke Meta kojima se možete koristiti. Ostale usluge tvrtke Meta pruža vam Meta i podložne su njezinim vlastitim uvjetima. Međutim, uslugu vam pruža vaša organizacija i ta je usluga podložna ovim Pravilima o privatnosti i Pravilima o prihvatljivoj upotrebi platforme Workplace i Pravilima o upotrebi kolačića za Workplace.
Vaša organizacija odgovorna je za vaš korisnički račun za Workplace („vaš račun”) i upravlja njime. Vaša je organizacija također odgovorna za prikupljanje i upotrebu svih podataka koje pružate ili unosite putem usluge te takva upotreba podliježe uvjetima koje je vaša organizacija uspostavila s tvrtkom Meta.
Osim ovih Pravila o privatnosti, vaša organizacija može imati dodatna pravila ili kodekse ponašanja koji će se primjenjivati u vezi s vašom upotrebom usluge.
Ako imate pitanja u vezi s upotrebom usluge, obratite se svojoj organizaciji.

I. Kakva se vrsta podataka prikuplja?
Vaša organizacija prikupljat će sljedeće vrste podataka kada vi, vaši kolege ili drugi korisnici pristupite usluzi:
 • vaše podatke za kontakt, kao što su ime i prezime te adresa e-pošte
 • vaše korisničko ime i lozinku
 • naziv vašeg radnog mjesta, podatke o vašem odjelu i druge podatke koji se odnose na vaše radno mjesto ili organizaciju
 • sadržaj, komunikacije i druge podatke koje unosite prilikom korištenja uslugom, uključujući one koje unesete kada se registrirate za korisnički račun, kreirate ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima. To može uključivati podatke u sadržaju koji pružate ili povezane s njim (poput metapodataka), kao što je lokacija fotografije ili datum izrade dokumenta.
 • sadržaj, komunikacije i podatke koje druge osobe pružaju kada se koriste uslugom. To može uključivati podatke o vama, kao kada te osobe podijele ili komentiraju vašu fotografiju, pošalju vam poruku ili prenesu, sinkroniziraju ili uvezu vaše podatke za kontakt.
 • svu komunikaciju s drugim korisnicima usluge
 • komunikaciju, povratne informacije, prijedloge i ideje korisnika koje se pošalju vašoj organizaciji
 • podatke za naplatu i
 • podatke koje pružite kada vi ili vaša organizacija kontaktirate s podrškom za platformu ili joj se obratite u vezi s uslugom.

II. Kako vaša organizacija upotrebljava ove podatke?
Vaša organizacija dijelit će podatke koje prikuplja s pomoću tvrtke Meta, kao pružatelja platforme, kako bi omogućila tvrtki Meta pružanje i podršku usluge vašoj organizaciji i drugim korisnicima, i to u skladu sa svim drugim uputama vaše organizacije. Primjeri takve upotrebe uključuju:
 • komunikaciju s korisnicima i administratorima u vezi s vašom upotrebom usluge
 • unaprjeđenje zaštite i sigurnosti usluge za vašu organizaciju i druge korisnike, na primjer, istraživanjem sumnjivih radnji ili kršenja primjenjivih uvjeta ili pravila
 • personalizaciju vašeg iskustva i iskustva vaše organizacije u okviru pružanja naše usluge
 • razvoj novih alata, proizvoda ili usluga za vašu organizaciju u okviru usluge
 • povezivanje aktivnosti unutar usluge na raznim uređajima kojima upravlja isti pojedinac radi poboljšanja sveukupnog rada usluge
 • uočavanje i rješavanje programskih pogrešaka koje se mogu pojaviti i
 • provođenje analize podataka i sustava, uključujući istraživanje radi unaprjeđenja usluge.

III. Objava podataka
Vaša organizacija otkriva prikupljene podatke na sljedeće načine:
 • davateljima usluga treće strane koji pomažu u pružanju usluge ili dijela usluge
 • aplikacijama, web-mjestima ili drugim uslugama treće strane s kojima se možete povezati putem usluge
 • u vezi sa značajnom korporacijskom transakcijom, kao što je prijenos usluge, spajanje društava, konsolidacija, prodaja imovine ili u malo vjerojatnom slučaju stečaja ili insolventnosti
 • radi zaštite sigurnosti bilo kojeg pojedinca i radi rješavanja prijevara te sigurnosnih ili tehničkih problema te
 • u vezi sa sudskim pozivom, uhidbenim nalogom, nalogom za dostavljanje dokaza ili drugim policijskim zahtjevom ili nalogom.

IV. Pristup vašim podacima i njihova izmjena
Vi i vaša organizacija imate pravo na pristup podacima koje ste prenijeli na uslugu, kao i na njihov ispravak ili brisanje, i to pomoću alata u okviru usluge (na primjer, uređivanjem svojih podataka na profilu ili putem dnevnika aktivnosti). Ako ne možete to napraviti pomoću alata koje pruža usluga, obratite se izravno svojoj organizaciji kako biste pristupili svojim podacima ili ih izmijenili.

V. Veze i sadržaj treće strane
Usluga može sadržavati veze na sadržaj koji održava određena treća strana koju vaša organizacija ne kontrolira. Trebali biste pregledavati pravila o privatnosti svakog web-mjesta koje posjetite.

VI. Zatvaranje korisničkog računa
Ako se više ne želite koristiti uslugom, obratite se svojoj organizaciji. Slično tome, ako prestanete raditi za organizaciju ili surađivati s njom, organizacija može obustaviti vaš račun i/ili izbrisati sve podatke povezane s vašim računom.
Za brisanje računa najčešće je potrebno oko 90 dana od zatvaranja računa, s tim da bi dio podataka mogao ostati u sigurnosnim kopijama tijekom određenog razumnog razdoblja. Imajte na umu da je sadržaj koji kreirate i podijelite u okviru usluge vlasništvo vaše organizacije i može ostati na usluzi te mu je moguće pristupiti čak i ako vaša organizacija deaktivira ili ukine vaš račun. Na taj način, sadržaj koji pružite u okviru usluge sličan je drugim vrstama sadržaja (kao što su prezentacije ili dopisi) koje možete generirati tijekom svojeg rada.

VII. Promjene Pravila o privatnosti
Ova Pravila o privatnosti mogu se povremeno ažurirati. Nakon ažuriranja izmijenit će se „vrijeme posljednjeg ažuriranja” naveden u nastavku, a na internetu će se objaviti nova Pravila o privatnosti.

VIII. Kontakt
Ako imate pitanja o ovim Pravilima o privatnosti ili Pravilima o prihvatljivoj upotrebi platforme Workplace, obratite se svojoj organizaciji kontaktiranjem s administratorom organizacije.
Stanovnici Kalifornije mogu se obratiti svojoj organizaciji kontaktiranjem s administratorom organizacije da bi saznali više o svojim pravima privatnosti korisnika.

Vrijeme posljednjeg ažuriranja: 5. travnja 2022.