Pravila o upotrebi kolačića za Workplace


U Pravilima o upotrebi kolačića za Workplace („Pravila o upotrebi kolačića”) objašnjava se kako upotrebljavamo kolačiće i Pravila bi se trebala čitati zajedno s Pravilima o privatnosti za Workplace koja će se primjenjivati na našu obradu osobnih podataka koje prikupljamo pomoću kolačića. Pravila o upotrebi kolačića ne primjenjuju se kad posjećujete naše web-mjesto za javni marketing i podatke workplace.com („Workplaceovo web-mjesto”).
Kolačići i druge tehnologije pohranjivanja
Kolačići su mali dijelovi teksta koji se upotrebljavaju za pohranu podataka u internetskim preglednicima. Kolačići se upotrebljavaju za pohranu i primanje identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo na vašem internetskom pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s vašim uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima” .
Gdje upotrebljavamo kolačiće?
Možemo smjestiti kolačiće na vaše računalo ili uređaj i primiti podatke pohranjene u kolačićima kada upotrebljavate proizvod Workplace na internetu koji pružamo svojim korisnicima (organizacija za koju radite ili koja vam je osigurala korisnički račun) koji omogućava korisnicima da surađuju i dijele podatke na poslu, uključujući proizvod Workplace, aplikacije i povezane usluge na internetu (zajedničkim nazivom „Workplaceove usluge").
Koliko dugo traju kolačići?
Svi kolačići imaju datum isteka koji određuje koliko dugo ostaju u vašem pregledniku ili na vašem uređaju i mogu se podijeliti u dvije grupe:
  • Kolačići sesije – to su privremeni kolačići koji istječu (i automatski se brišu) svaki put kad zatvorite svoj preglednik.
  • Trajni kolačići – obično imaju datum isteka i ostaju u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete.
Zašto upotrebljavamo kolačiće?
Pomoću kolačića možemo isporučiti Workplaceove usluge, zaštititi ih i poboljšati personalizacijom sadržaja i pružanjem sigurnijeg okruženja za rad.
Konkretno, upotrebljavamo ih u sljedeće svrhe:
Vrsta kolačićaSvrha
Provjera autentičnosti
Kolačiće upotrebljavamo za provjeru računa i utvrđivanje jeste li prijavljeni da bismo vam olakšali pristup Workplaceovim uslugama te prikazali odgovarajuće sučelje i značajke.
Na primjer: kolačiće upotrebljavamo i da zapamtimo vaš preglednik kako se ne biste morali stalno prijavljivati na Workplaceove usluge.
Sigurnost i integritet web-mjesta i proizvoda
Kolačiće upotrebljavamo da bismo mogli zaštititi vaš račun, podatke i Workplaceove usluge.
Na primjer: pomoću kolačića možemo prepoznati i uvesti dodatne sigurnosne mjere kada netko pokuša pristupiti korisničkom računu za Workplace bez odobrenja, primjerice putem brzih pogađanja različitih lozinki. Kolačiće upotrebljavamo i za pohranu podataka pomoću kojih možemo oporaviti račun ako zaboravite lozinku ili pak zatražiti dodatnu provjeru autentičnosti ako nas obavijestite da je račun hakiran.
Kolačiće upotrebljavamo i za suzbijanje aktivnosti kojima se krše naša pravila ili se na druge načine onemogućuje odgovarajuće pružanje Workplaceovih usluga.
Značajke i usluge
Upotrebljavamo kolačiće za pružanje funkcija koje nam pomažu omogućiti Workplaceove usluge.
Na primjer: Kolačići nam pomažu pohraniti preference, znati kada ste vidjeli Workplaceov sadržaj ili reagirali na njega i pružati vam prilagođeni sadržaj i iskustva. Također upotrebljavamo kolačiće za pružanje sadržaja koji su relevantni za područje na kojem se nalazite.
Na primjer: u kolačić koji je postavljen u vaš preglednik ili na vaš uređaj možemo pohraniti podatke koji omogućuju prikaz usluge na odabranom jeziku.
Performanse
Upotrebljavamo kolačiće da bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo.
Na primjer: kolačići nam omogućuju da usmjerimo promet između poslužitelja i saznamo koliko se brzo Workplaceove usluge učitavaju različitim osobama. Osim toga, pomoću kolačića bilježimo omjer i dimenzije zaslona i prozora koje upotrebljavate te utvrđujemo jeste li omogućili način rada s jakim kontrastom da bismo mogli pravilno prikazati web-mjesta i aplikacije.
Analitika i istraživanje
Kolačiće koristimo za stjecanje uvida u to kako se koriste Workplaceove usluge da bismo ih mogli poboljšati.
Na primjer: pomoću kolačića utvrđujemo na koji se način upotrebljavaju Workplaceove usluge, analiziramo koji su dijelovi Workplaceovih usluga korisnicima najkorisniji i najzanimljiviji te prepoznajemo značajke koje je potrebno poboljšati.
Koje kolačiće upotrebljavamo?
Kolačići koje upotrebljavamo uključuju kolačiće sesije koji se brišu kada zatvorite svoj preglednik i trajne kolačiće koji ostaju u pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ne izbrišete.
Postavljamo samo kolačiće prve strane u Workplaceovim uslugama. Kolačići treće strane nisu postavljeni u Workplaceovim uslugama.
Kako možete upravljati našom upotrebom kolačića
Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku, kao i da ih izbrišete. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite u pomoći za preglednik ili uređaj. Ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, neki dijelovi Workplaceovih usluga možda neće pravilno funkcionirati.

Datum posljednje izmjene: 10. lipnja 2022.