Pravila o privatnosti za Standardni Workplace

Standardni Workplace omogućuje korisnicima unutar iste organizacije ili radnog mjesta („poduzeće”) ili zajednice kojoj pripadaju učinkovitiju suradnju, dijeljenje i otkrivanje poslovnih podataka. Ova Pravila o privatnosti opisuju kako i kada Facebook prikuplja, upotrebljava i dijeli vaše podatke kada vi, vaši kolege, poslovni suradnici ili drugi korisnici upotrebljavate platformu Standardni Workplace (što uključuje web-mjesta, aplikacije i povezane usluge na mreži za Workplace koje vode na Pravila o privatnosti, a koje se skupno nazivaju „usluge”). Ova Pravila o privatnosti primjenjuju se na vaše korištenje uslugama. Druge Facebookove usluge podliježu svojim vlastitim uvjetima.
VAŽNA OBAVIJEST: Poduzećima nudimo mogućnost platforme Osnovni Workplace, Napredni Workplace ili Workplace za tvrtke koja im dopušta preuzimanje nadzora nad svim onim korisničkim računima za Standardni Workplace za koje poduzeće može dokazati da je vlasnik domene e-pošte („nadograđeni korisnički računi”) i nadograditi te račune na novu zajednicu Osnovni Workplace, Napredni Workplace ili Workplace za tvrtke. Time se poduzeću omogućuje pristup svim podacima koje su korisnici nadograđenih korisničkih računa poslali ili koje su prethodno pružili putem usluga, uključujući sve datoteke i komunikacije, sve grupe i sve poruke poslane u okviru aplikacije Workplace Chat, kao i obradu i brisanje navedenih podataka.
Ako ste se pridružili platformi Standardni Workplace koristeći se adresom e-pošte, telefonskim brojem ili bilo kojom drugom vjerodajnicom koja nije u vlasništvu poduzeća, a dijelili ste sadržaj unutar zajednice poduzeća (uključujući podatke podijeljene u grupi unutar zajednice poduzeća i u aplikaciji Workplace Chat s korisnicima nadograđenih korisničkih računa), tada će poduzeće nakon nadogradnje na zajednicu Osnovni Workplace, Napredni Workplace ili Workplace za tvrtke imati pristup svim podacima koji su pruženi ili uneseni putem usluga u okviru grupe ili zajednice poduzeća, kao i nadzor nad njima. To će obuhvaćati sve datoteke i komunikacije koje su prethodno podijeljene i koje ćete u budućnosti dijeliti s nadograđenim korisničkim računima u toj grupi ili zajednici poduzeća, uključujući u aplikaciji Workplace Chat s korisnicima nadograđenih korisničkih računa.
Ako se poduzeće odluči na nadogradnju na Osnovni Workplace, Napredni Workplace ili Workplace za tvrtke, možda ćete tada morati prihvatiti novi skup uvjeta, uključujući nova pravila o privatnosti i uvjete upotrebe. Za više informacija o razlikama između platformi Standardni Workplace, Osnovni Workplace, Napredni Workplace i Workplace za tvrtke ili da biste nadogradili svoj korisnički račun pogledajte ovdje. Ako se poduzeće odluči na nadogradnju na Osnovni Workplace, Napredni Workplace ili Workplace za tvrtke, tada će poduzeće, a ne Facebook, odlučivati na koji se način obrađuju i upotrebljavaju vaši podaci u okviru te zajednice poduzeća za Workplace, uključujući podatke koje ste prethodno podijelili na platformi Standardni Workplace unutar te grupe ili zajednice poduzeća.
Provjerite imate li sve potrebne privole i dopuštenja prije nego što objavite bilo koji podatak o drugim korisnicima usluga ili svojem poduzeću na platformi Workplace.

I. Kakve vrste podataka prikupljamo?
Podaci koje vi i drugi pružate. Možemo prikupljati sljedeće vrste podataka od vas i o vama:
 • sadržaje i druge podatke koje unosite prilikom upotrebe naših usluga, uključujući one koje unesete kada se registrirate za račun, izrađujete ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima. Mogu uključivati informacije u sadržaju koji pružate ili povezane s njim, kao što je datum izrade dokumenta. Prikupljamo i podatke o načinu na koji se služite našim uslugama, npr. vrstu sadržaja koji gledate ili u kojem sudjelujete uz podatke o učestalosti i trajanju aktivnosti ili bez njih.
 • podatke o kontaktu, kao što su ime i prezime te adresa e-pošte i sve podatke za kontakt koji se odnose na druge korisnike (poput telefonskih brojeva ili adresa e-pošte) koje odaberete za prijenos, sinkronizaciju ili uvoz (primjerice sa svojeg osobnog računa za Facebook)
 • naziv radnog mjesta, podatke o odjelu, strukture izvješćivanja i druge podatke koji se odnose na vaše radno mjesto ili poduzeće
 • komunikacije i podatke koje druge osobe pružaju kada se koriste uslugama. To može uključivati podatke o vama kao kada drugi podijele ili komentiraju vašu fotografiju, pošalju vam poruku ili prenesu, sinkroniziraju ili uvezu vaše podatke za kontakt.
 • sadržaj ukupne komunikacije na uslugama ili putem njih
 • komunikaciju, povratne informacije, prijedloge i ideje korisnika koje primimo ili bilo koji drugi podatak koji nam pružite kada vi ili vaše poduzeće kontaktirate s nama ili nam se obratite radi podrške u vezi s uslugama
 • podatke o osobama i grupama s kojima ste povezani te o načinu interakcije s njima, kao npr. osobe s kojima najviše komunicirate ili grupe u kojima rado dijelite sadržaj i
 • sve druge podatke koje odaberete prenijeti, podijeliti s drugim korisnicima ili nam izravno pružiti putem usluga.
Podaci koje prikupljamo od grupacije Facebookovih tvrtki i drugih Facebookovih usluga.
Možemo primati podatke o vama od drugih Facebookovih usluga kojima se odlučite koristiti, kao što su vaš osobni račun za Facebook, i od drugih društava koja su u vlasništvu Facebooka ili kojima on može upravljati, u skladu s njihovim uvjetima i pravilima o privatnosti. Možemo upotrebljavati ove podatke u svrhe navedenu u odjeljku „Na koji način upotrebljavamo te podatke?” ovih Pravila o privatnosti. Saznajte više o ovim Facebookovim tvrtkama i njihovim pravilima o privatnosti, kao i o Facebookovim pravilima o upotrebi podataka.
Podaci partnera – trećih strana. Također možemo primati podatke od naših partnera – trećih strana o vama i vašim aktivnostima na platformi Workplace i izvan nje, kao što su podaci od partnera s kojim vam zajednički ponudimo usluge.
Podaci o uređaju / lokacija.Možemo prikupljati podatke s računala, telefona i drugih uređaja na kojima instalirate naše usluge i s kojih pristupate našim uslugama, kao i podatke o navedenim uređajima, što uključuje, ali nije ograničeno na lokacije uređaja (uključujući točnu zemljopisnu lokaciju) putem GPS-a, Bluetootha ili WiFi signala. Podatke koje prikupimo s raznih vaših uređaja možemo međusobno spojiti ili povezati, što nam omogućuje da vam na svim uređajima dosljedno isporučujemo usluge.
Podaci zapisnika i kolačića. Automatski prikupljamo određene podatke koje nam vaš preglednik ili operacijski sustav pruža putem usluga, kao što su vaša IP adresa i drugi identifikatori preglednika ili uređaja, vrsta preglednika, operacijski sustav, podaci o pogreškama rušenja, davatelj internetskih usluga, stranice koje posjetite prije ili nakon korištenja uslugama, datum i vrijeme vašeg posjeta, podaci o vašim aktivnostima i radnjama (kao što su veze na koje kliknete i stranice koje pregledavate) unutar usluga i druge standardne podatke zapisnika poslužitelja („Podaci zapisnika i kolačića”).
Možemo postaviti ili zapisivati podatke pohranjene u kolačićima ili lokalnim objektima za pohranu da automatski prikupljaju ove podatke. Više o našoj upotrebi kolačića i povezanih tehnologija, uključujući svrhe u koje se upotrebljavaju, možete saznati u našim Pravilima o upotrebi kolačića. Upotrebom usluga pristajete na našu upotrebu kolačića i sličnih tehnologija kako je opisano u našim Pravilima o upotrebi kolačića.
Vaš preglednik ili uređaj može ponuditi postavke koje se odnose na ove tehnologije. Više informacija o mogućnostima namještanja tih postavki, njihovim funkcijama i načinu rada pročitajte u objašnjenjima preglednika ili uređaja koja se nalaze u dokumentima za pomoć korisnicima. Možda nećemo prepoznati ili odgovoriti na signale preglednika ili uređaja koji se odnose na praćenje, a osim toga, neke postavke mogu ometati vašu upotrebu funkcija koje nudimo. Usto, postavke koje vam nudi preglednik ili uređaj često se odnose samo na taj preglednik ili uređaj.

II. Kako upotrebljavamo podatke koje prikupljamo?
Facebook će upotrebljavati podatke koje prikupljamo kako bi pružio, razvio, poboljšao i unovčio usluge, kao i Facebookove usluge i usluge koje pružaju Facebookove tvrtke. Primjeri takve upotrebe uključuju:
 • komunikaciju s korisnicima u vezi s njihovom upotrebom usluga
 • unaprjeđenje i promicanje zaštite, integriteta i sigurnosti usluga za vas i druge korisnike
 • upravljanje sustavom i infrastrukturom, kao održavanje i poboljšavanje sustava i infrastruktura koje pružaju usluge i druge Facebookove usluge (imajte na umu da upotrebljavamo iste sustave i infrastrukturu za podršku usluga i Facebookovih usluga). Primjerice, možemo upotrebljavati zapise o pogreškama rušenja tijekom vašeg korištenja uslugama da bismo uočili i popravili programske pogreške koje također mogu nastati u okviru Facebookovih usluga.
 • personalizaciju i prilagodbu vašeg iskustva u okviru našeg pružanja usluga, uključujući predstavljanje sadržaja, komunikacija ili tema (uključujući plaćeni sadržaj) za koje ste zainteresirani ili koji su popularni ili aktualni u vašoj zajednici poduzeća
 • razvoj novih alata, proizvoda ili usluga koje možemo uvesti, a koji bi s vremenom unaprijedili i obogatili vaše iskustvo
 • slanje marketinških obavijesti, komunikaciju s vama o našim uslugama i slanje obavijesti o našim pravilima i uvjetima. Vaše podatke upotrebljavamo i da bismo vam odgovorili na upite.
 • povezivanje aktivnosti na našim uslugama i Facebookovim uslugama između raznih uređaja kojima upravlja i kojima se koristi isti pojedinac radi poboljšavanja usluga i drugih Facebookovih usluga koje pružamo i
 • provođenje analize podataka i sustava, uključujući istraživanje radi unaprjeđenja usluga i Facebookovih usluga.

III. Na koji se način dijele ti podaci?
Podatke koje prikupljamo možemo podijeliti u sljedećim okolnostima:
 • sa zajednicom kada odlučite dijeliti i komunicirati putem usluga. Također imate mogućnost odabira publike s kojom želite dijeliti sadržaj, na primjer, kada dijelite sadržaj unutar grupe ili kada se koristite aplikacijom Workplace Chat.
 • s poduzećem u okolnostima u kojima poduzeće preuzme nadzor nad svojom zajednicom Workplace, kao što je opisano prethodno i u Uvjetima pružanja usluge Standardni Workplace. U takvim okolnostima poduzeće je odgovorno za način na koji se vaši podaci upotrebljavaju.
 • s davateljima usluga treće strane koji mogu pomoći u pružanju usluga ili dijela usluga
 • s Facebookovim tvrtkama u prethodno navedene svrhe
 • s aplikacijama, web-mjestima ili drugim uslugama treće strane s kojima se možete povezati putem usluga
 • u vezi sa značajnom korporacijskom transakcijom, kao što je prodaja usluga, spajanje društava, konsolidacija, prodaja imovine ili u malo vjerojatnom slučaju stečaja ili insolventnosti ili ako se promijeni vlasništvo ili nadzor svih ili dijela naših usluga ili resursa na njima, vaše podatke možemo prenijeti na novog vlasnika
 • za lakšu provjeru računa i aktivnosti te za promicanje sigurnosti i zaštite u sklopu naših usluga i Facebookovih usluga i izvan njih, npr. ispitivanjem sumnjivih aktivnosti ili kršenja uvjeta i pravila te
 • kako god ste vi naložili ili odobrili.
Također možemo dijeliti podatke koje prikupljamo s partnerima – trećim stranama i kupcima koji nam pomažu u pružanju i poboljšavanju usluga ili drugih Facebookovih usluga ili koji se služe oglašavanjem ili povezanim proizvodima, što nam omogućuje da vam pružamo platformu Standardni Workplace kao besplatnu uslugu. Podatke pomoću kojih je moguće utvrditi vaš identitet (podaci pomoću kojih je moguće utvrditi vaš identitet obuhvaćaju vaše ime, prezime ili adresu e-pošte koja se može upotrijebiti kao sredstvo za kontakt s vama ili otkriva vaš identitet) nećemo dijeliti s partnerima za oglašavanje, mjerenje i analizu bez vašeg odobrenja. Takvim partnerima možemo dati informacije o dosegu i učinkovitosti njihova oglašavanja ne dajući im pritom podatke pomoću kojih je moguće utvrditi vaš identitet ili objedinjujući sve podatke tako da nije moguće utvrditi vaš identitet.
Pravni zahtjevi. Vašim ćemo podacima možda pristupiti, sačuvati ih i podijeliti uslijed pravnog zahtjeva (npr. naloga za pretraživanje, sudskog naloga ili sudskog poziva) ako iz opravdanog razloga vjerujemo da smo to obavezni učiniti po zakonu. To može uključivati i odgovore na pravne zahtjeve ako u dobroj vjeri imamo razloga vjerovati da je odgovor potreban prema zakonima te jurisdikcije, ako utječe na korisnike unutar te jurisdikcije i u skladu je s međunarodno priznatim standardima. Možemo i pristupiti podacima, sačuvati ih i podijeliti kad iz opravdanog razloga vjerujemo da je to nužno radi otkrivanja, sprječavanja i rješavanja pitanja prijevare i drugih nezakonitih aktivnosti, radi zaštite sebe, vas i drugih, uključujući tijekom istraga, ili radi sprječavanja smrti ili fizičke opasnosti. Možemo, primjerice, otkriti podatke o pouzdanosti vašeg računa trećim stranama da bismo spriječili prijevaru i zloupotrebu u sklopu naših usluga i drugih Facebookovih usluga te izvan njih. Vašim podacima možemo pristupiti, obrađivati ih ili zadržati tijekom duljeg vremenskog razdoblja ako su podložni pravnom zahtjevu ili obavezi, zakonskom ispitivanju ili istragama koje se tiču mogućih povreda naših uvjeta ili pravila odnosno sprječavanja štete. Podatke iz računa koji su onemogućeni zbog kršenja naših uvjeta upotrebe mogli bismo zadržati barem godinu dana da bismo spriječili ponavljanje zloupotrebe ili kršenje naših uvjeta upotrebe.
Zbirni ili anonimizirani podaci. Možemo također otkriti podatke koji su objedinjeni ili pomoću kojih nije moguće otkriti vaš identitet trećim stranama i povezanim društvima koji ih, između ostalog, mogu koristiti za analitiku, trendove i analizu u svrhu poboljšavanja i pružanja naših proizvoda i usluga te proizvoda i usluga koje pružaju Facebookove tvrtke.

IV. Koji je pravni temelj za našu obradu podataka?
Prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo podatke koje imamo na prethodno opisane načine:
 • onako kako je nužno za ispunjavanje naših Uvjeta pružanja usluge
 • onako kako je nužno za postupanje u skladu s našim pravnim obvezama i
 • onako kako je nužno zbog naših (ili tuđih) legitimnih interesa, uključujući naše interese u pogledu pružanja inovativne, personalizirane, sigurne i profitabilne usluge našim korisnicima i partnerima, osim ako vaši interesi ili temeljna prava i slobode koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka imaju prednost pred tim interesima.

V. Kako možete ostvarivati svoja prava koja vam pruža Opća uredba o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation, GDPR)?
Prema Uredbi o općoj zaštiti podataka imate pravo na pristup svojim podacima, njihov ispravak, prijenos i brisanje, kao i pravo na ograničavanje obrade i prigovor na određenu obradu vaših podataka. To uključuje:
 • ako ste pristali na izravni marketing, pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka u tu svrhu koje možete ostvariti upotrebom poveznice „otkaži pretplatu” u takvim marketinškim komunikacijama i
 • pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka kada slijedimo svoje legitimne interese ili one treće strane koje možete ostvariti tako da od nas zatražite da izbrišemo vaš korisnički račun u bilo kojem trenutku.

VI. Zadržavanje podataka, deaktiviranje i brisanje korisničkog računa
Pohranjujemo podatke sve dok više nisu nužni za pružanje naših usluga ili dok vaš korisnički račun ne bude izbrisan – ovisno o tome što nastupi ranije. Ta odluka koja se donosi od slučaja do slučaja ovisi o stvarima kao što je priroda podataka, zašto se prikupljaju i obrađuju i relevantne pravne ili operativne potrebe zadržavanja.
U bilo kojem trenutku možete izbrisati svoj korisnički račun. Kada izbrišete račun, brišemo sadržaje koje ste objavili. Ako ne želite izbrisati svoj korisnički račun, već se samo privremeno prestati služiti platformom Standardni Workplace, umjesto brisanja možemo vam ponuditi mogućnost deaktivacije korisničkog računa. Da biste saznali više o brisanju korisničkog računa, kliknite ovdje, a da biste saznali više o deaktivaciji korisničkog računa, kliknite ovdje. Brisanje podataka pohranjenih u sigurnosnoj kopiji sustava može trajati do 90 dana. Tijekom tog razdoblja vaši podaci nisu dostupni na platformi Workplace.

VII. Kako možete pristupiti podacima koje imamo o vama i mijenjati ih?
Možete pronaći alate za upravljanje i pristup svojim podacima te prijenos svojih podataka u općim postavkama korisničkog računa za Workplace.
Imate pravo na pristup podacima koje ste prenijeli na usluge pomoću alata koje vam pružamo u sklopu usluga (primjerice, uređivanjem podataka profila, pomoću dnevnika aktivnosti ili preuzimanjem i prijenosom podataka putem alata za preuzimanje podataka dostupnog u vašim Postavkama računa), kao i pravo na ispravak i brisanje navedenih podataka. Promjene vaših podataka koje izvršite u sklopu usluga imaju neposredan učinak na vašu zajednicu, no Facebook će zadržati podatke u sigurnosnim kopijama za poslovno razumno vrijeme.

VIII. Sigurnost i zaštita
Podatke kojima raspolažemo upotrebljavamo da bismo lakše provjerili korisničke račune i aktivnosti te promicali sigurnost i zaštitu u sklopu svojih usluga i izvan njih, npr. ispitivanjem sumnjivih aktivnosti ili kršenja uvjeta i pravila. U naporima da zaštitimo vaš korisnički račun pomažu nam ekipe inženjera, automatizirani sustavi i napredne tehnologije kao što su šifriranje i strojno učenje. Na primjer, možemo implementirati automatizirane tehnologije za otkrivanje nasilnog ponašanja i sadržaja, poput dječje pornografije, koji mogu naštetiti našim uslugama, vama, drugim korisnicima ili drugima. Određeni dijelovi usluga mogu sadržavati veze na sadržaj koji održava određena treća strana koju mi ne kontroliramo. Nismo odgovorni za postupke povezane sa zaštitom privatnosti tih trećih strana te preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti svakog web-mjesta koje posjetite.

IX. Kako djeluju naše globalne usluge?
Razumijete da prilikom pružanja usluga ili korištenja davateljima usluga koji su navedeni u ovim Pravilima o privatnosti možemo pohraniti ili obrađivati podatke na različitim lokacijama širom svijeta. Primjerice, podaci prikupljeni na području Europskog gospodarskog prostora („EGP”) mogu se prenijeti u zemlje izvan EGP-a u svrhe opisane u ovim pravilima. Za prijenose podataka iz EGP-a u SAD i druge zemlje upotrebljavamo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija i oslanjamo se na odluke Europske komisije o primjerenosti o određenim zemljama, ovisno o tome što je primjenjivo.

X. Na koji ćemo vas način obavijestiti o izmjenama ovih pravila?
Povremeno možemo ažurirati ova Pravila o privatnosti. Kada ažuriramo Pravila o privatnosti, prikladno ćemo vas o tome obavijestiti, izmijeniti prethodno navedeni „datum stupanja na snagu” i objaviti nova Pravila o privatnosti.

XI. Kako postaviti pitanja Facebooku?
Ako imate pitanja o ovim Pravilima o privatnosti ili samo želite saznati više o platformi Workplace, obratite nam se internetskim putem ili poštom na:
Facebook, Inc.
1601 Willow Road
Menlo Park, CA 94025, USA (ako živite izvan EU-a)
ILI
Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland (ako živite u EU-u).
Možete se obratiti i službeniku za zaštitu podataka za tvrtku Facebook Ireland Ltd.
Tvrtku Facebook Ireland Ltd. regulira irski povjerenik za zaštitu podataka u Irskoj.

Posljednje ažuriranje: 2. rujna 2019.

Obavijest o zaštiti privatnosti za stanovnike Kalifornije (datum zadnje izmjene: 1. srpnja 2020.)

Ova obavijest o zaštiti privatnosti za stanovnike Kalifornije („Obavijest”) odnosi se na stanovnike Kalifornije i dopunjuje gore navedena pravila o privatnosti za Standardni Workplace. Opisuje kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke i kako možete ostvarivati svoja prava prema Kalifornijskom zakonu o zaštiti privatnosti potrošača („CCPA”).
Kada se u ovoj Obavijesti spominju „osobni podaci”, oni označavaju podatke koji vas identificiraju ili opisuju, odnose se na vas, objektivno omogućuju, na izravan ili neizravan način, povezivanje s vama ili objektivno upućuju na vas. Osobni podaci ne uključuju zbirne podatke ili podatke koji se ne mogu razumno povezati s vama.

Kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo osobne podatke
Za pružanje platforme Standardni Workplace (koja uključuje web-mjesta, aplikacije i povezane mrežne usluge, koje nazivamo „Usluge”) moramo obraditi podatke o vama, uključujući i osobne podatke. Podložno ograničenjima prethodno opisanima u našim pravilima o privatnosti za Standardni Workplace, vaše osobne podatke možemo dijeliti u poslovne svrhe uz stroga ograničenja načina na koji naši partneri mogu upotrijebiti i otkriti podatke koje im pružimo, na vaš nalog ili na način koji je usklađen s CCPA-om. Ne prodajemo vaše osobne podatke nikome i to nećemo nikada raditi.
Pregledom naših pravila o privatnosti za Standardni Workplace najbolje ćete steći uvid u vrste podataka koje prikupljamo i načine na koje ih upotrebljavamo. U nastavku predstavljamo kategorije osobnih podataka koje se tiču CCPA-a, a koje smo možda o vama prikupljali tijekom posljednjih 12 mjeseci, ovisno o tome kako upotrebljavate Usluge, kao i načine na koji ih upotrebljavamo i s kim smo ih možda podijelili.

Kategorije osobnih podataka koje prikupljamo mogu uključivati:Primjeri načina na koje se osobni podaci upotrebljavaju:Strane s kojima bismo mogli dijeliti pojedine kategorije osobnih podataka uključuju:
 • identifikatore
 • podatke o aktivnosti na internetu ili drugoj elektroničkoj mreži
 • podatke povezane s lokacijom, uključujući točnu lokaciju uređaja ako nam dopustite prikupljanje tih podataka
 • zvučne ili vizualne podatke, uključujući fotografije ako ih vi ili drugi odlučite pružiti
 • profesionalne podatke ili podatke o zaposlenju ako ih odlučite pružiti i
 • informacije dobivene iz vaših osobnih podataka, koje mogu uključivati vaše preference, interese i ostale informacije koje se upotrebljavaju za personalizaciju iskustva.
 • Pružanje, personaliziranje i poboljšanje Usluga
 • slanje marketinških obavijesti
 • promicanje sigurnosti, integriteta i zaštite i
 • komunikacija s vama.
 • Zajednica s kojom odlučite dijeliti i komunicirati putem Usluga
 • poduzeće koje preuzme nadzor nad svojom zajednicom Workplace, kao što je opisano u Uvjetima pružanja usluge Standardni Workplace
 • ljudi i računi s kojima drugi dijele ili ponovno dijele sadržaj o vama
 • partneri, uključujući i partnere koji upotrebljavaju naše analitičke usluge, oglašivači, partneri za mjerenje, partneri koji nude robu i usluge u našim Uslugama, prodavatelji i pružatelji usluga
 • aplikacije, web-mjesta ili druge usluge treće strane s kojima se možete povezati putem usluga
 • novi vlasnici ako se promijeni vlasništvo ili nadzor nad svim ili dijelom naših usluga ili njihovih značajki
 • policija i druge treće strane u vezi s pravnim zahtjevima i

Da biste saznali kako obrađujemo podatke, uključujući druge vrste osobnih podataka koje prikupljamo, vratite se na naša pravila o privatnosti za Standardni Workplace.

Izvori osobnih podataka
Osobne podatke primamo na temelju podataka koje nam vi i ostali pružate, s vaših uređaja ili od naših partnera. Kategorije izvora na temelju kojih smo prikupili ili primili osobne podatke uključuju:
 • Vi: Prikupljamo sadržaje i druge podatke koje unosite prilikom upotrebe naših usluga, uključujući one koje unesete kada se registrirate za račun, izrađujete ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima. Mogu uključivati informacije u sadržaju koji pružate ili povezane s njim, kao što je datum izrade dokumenta. Prikupljamo i podatke o načinu na koji se služite našim uslugama, npr. vrstu sadržaja koji gledate ili u kojem sudjelujete uz podatke o učestalosti i trajanju aktivnosti ili bez njih. Također prikupljamo podatke o osobama i grupama s kojima ste povezani te o načinu interakcije s njima. To su npr. osobe s kojima najviše komunicirate ili grupe u kojima rado dijelite sadržaj.
 • Druge osobe: Također možemo primati komunikacije i podatke koje druge osobe pružaju kada se koriste uslugama. To može uključivati podatke o vama kao kada drugi podijele ili komentiraju vašu fotografiju, pošalju vam poruku ili prenesu, sinkroniziraju ili uvezu vaše podatke za kontakt.
 • Vaše uređaje: Možemo prikupljati podatke s računala, telefona i drugih uređaja te podatke o računalima, telefonima i drugim uređajima na koje instalirate naše usluge ili s kojih im pristupate. Podatke koje prikupimo s raznih vaših uređaja možemo međusobno spojiti ili povezati, što nam omogućuje da vam na svim uređajima dosljedno isporučujemo usluge.
 • Facebookove tvrtke: Možemo primati podatke od Facebookovih tvrtki (koje uključuju WhatsApp i Oculus) u poslovne svrhe da bi nam pomogli u pružanju inovativne, relevantne, dosljedne i sigurne upotrebe svih proizvoda Facebookovih tvrtki koje upotrebljavate. Također obrađujemo podatke o vama širom Facebookovih društava za te potrebe, sukladno onome što dopuštaju primjenjivi zakoni i u skladu s njihovim uvjetima i pravilima.
 • Partneri: Također možemo primati podatke od naših partnera o vama i vašim aktivnostima na platformi Workplace i izvan nje, kao što su podaci od partnera s kojim vam zajednički ponudimo usluge.

Kako možete ostvarivati svoja prava koja vam daje CCPA?
Sukladno CCPA-u imate sljedeća prava:
 • pravo na informacije: imate pravo zatražiti da vam otkrijemo osobne podatke koje prikupljamo, upotrebljavamo i otkrivamo te podatke o našim praksama postupanja s podacima;
 • pravo na zahtjev za brisanje: imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke koje smo prikupili od vas;
 • pravo na nediskriminaciju: nećete biti izloženi diskriminaciji ako odlučite ostvariti bilo koje od navedenih prava.
Za ostvarivanje svojeg „prava na informiranje” ili „prava na zahtijevanje brisanja” kliknite ovdje.
Imajte na umu da u svrhu zaštite vaših podataka i integriteta naših usluga možemo zatražiti provjeru identiteta prije obrade vašeg zahtjeva. U određenim slučajevima možemo prikupljati dodatne podatke kako bismo mogli provjeriti vaš identitet, kao što je identifikacijska isprava koju je izdalo državno tijelo.
Sukladno CCPA-u, ova prava možete ostvarivati sami ili možete imenovati ovlaštenog agenta da te zahtjeve podnosi u vaše ime. U većini slučajeva pomoći ćemo vam u vašem zahtjevu automatiziranim alatima koji su dostupni putem vašeg računa koji je zaštićen lozinkom

Kontakt za dodatne informacije.
Ako imate dodatnih pitanja o ovoj Obavijesti ili o tome kako možete ostvariti svoja prava prema CCPA-u, obratite nam se.